En we zijn er weer! Zoals je misschien gemerkt hebt, als je abonnee bent, werkte de mail een tijdje niet. Hopelijk heb je onze wekelijkse columns via social media of direct via de website toch weten te vinden. Zo niet: je kunt ze altijd nog teruglezen! Inmiddels is het euvel gelukkig opgelost en krijg je weer elke maandagochtend een mailtje zodra er een nieuwe column klaarstaat. Ben je hier nog niet voor ingeschreven maar wil je dat wel? Laat dan even je e-mailadres achter en schrijf je in via de rode knop (rechtsboven in beeld op je computerscherm of onderaan als je op je smartphone leest.)

Drie jaar schuinschrijvers, drie jaar lang schreven Tim en Linda om de week een column en al drie jaar lang lees jij met ons mee (of misschien haak je pas net aan, ook prima)! Daar staan we graag even bij stil!

Bedankt!

We willen iedereen die onze columns wekelijks of regelmatig leest, erop reageert en ze via social media deelt hartelijk bedanken. Zonder al die aandacht was er natuurlijk niks aan geweest. 😉 Het is voor ons allebei een fijne stok achter de deur om elke week weer iets te publiceren en onszelf net een stukje verder uit te dagen. Ook op dagen dat de inspiratie ver te zoeken was bleek er toch (bijna) altijd wel weer iets te schrijven.

Een paar leuke feitjes

Wist je dit al over Tim en Linda en de website Schuinschrijvers.nl?

 • Tim en Linda kennen elkaar van het zingen bij popkoor Popolo. Linda is daar inmiddels weg, maar Tim zingt dapper door, zelfs in coronatijden via Zoom! En binnenkort hopelijk ook weer in het echt.
 • Tim is historicus en weet altijd wel ergens een feitje of achtergrondverhaal bij te vertellen. Hij kan die kennis goed inzetten in zijn werk als secretaris van de ambtelijke werkgroep straatnaamgeving van de gemeente Nijmegen.
 • Linda schrijft niet alleen voor haar lol, maar ook voor de kost. Als tekstschrijver helpt ze organisaties, ondernemers en particulieren hun boodschap goed over te brengen naar de doelgroep. Daarnaast staat ze ook graag op het podium om te zingen of cabaret te (be)oefenen.
 • Tim schreef ook jarenlang artikelen voor Historien.nl. Helaas behoort die website, die meer dan 10 jaar lang vol artikelen over geschiedenisonderwerpen stond, binnenkort zelf ook tot de geschiedenis, want hij stopt ermee.  
 • Linda schrijft o.a. blogs over inclusieve taal op Tekstbureaulindaschlief.nl.
 • De foto die van Tim en Linda is genomen is inmiddels ook alweer ruim 3 jaar oud; Linda is al minstens 5 kapsels en 2 brilmonturen verder, maar ze vergeten steeds een nieuwe foto te maken.
 • Er zijn inmiddels 147 columns verschenen op Schuinschrijvers.nl;
 • Waarvan 69 door Linda, 74 door Tim en 4 door gastschrijvers.
 • De meest gelezen column is De moeder de vrouw als supermarktmanager, van Linda. Maar liefst 4609 mensen lazen deze column.
 • Het gemiddelde aantal mensen die onze website bezoeken per dag ligt tussen de 4 en 115. En dat terwijl we maar 1 x per week een column publiceren.
 • Tim en Linda redigeren altijd elkaars columns, zo worden ze altijd nét nog wat beter!

Heb je vragen of opmerkingen voor ons? Laat een reactie achter of stuur ons een mailtje. Vinden we leuk.


4 reacties

Iris · 7 juni 2021 op 15:21

Gefeliciteerd met jullie jubileum! Ik lees de columns met veel plezier, en word ook elke keer weer wat wijzer! Ga zo door! 🥳

  admin · 13 juni 2021 op 22:06

  Leuk om te horen Iris. Bedankt.

Wim Helwig · 7 juni 2021 op 19:46

Hoi Tim leuke foto vsn jullie twee!

  admin · 13 juni 2021 op 22:05

  Bedankt Wim.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.