Linda Schlief (1992)

Linda springt, rent, vliegt en zingt. Zo zong ze onder Linda Schliefandere bij Nijmeegs popkoor Popolo en in de band Palmtrees on the Moon. Wat opvalt aan haar, is haar enthousiasme voor het leven. In al zijn vormen. Ze gaat alles met een lach te lijf. Van muziek maken en mensen leren kennen, tot schrijven en nieuwe dingen uitproberen. Alsof dat niet genoeg is, is ze ook nog spontaan, creatief en nieuwsgierig.

Het is dan ook geen verrassing dat Linda ondernemend is. Ze is de trotse eigenaar van haar eigen tekstbureau: tekstbureaulindaschlief.nl. Voor redactie en schrijven op maat. Daarnaast is ze op vele manieren betrokken bij cultureel centrum De Lindenberg; voorheen als stagiaire communicatie en vrijwilliger, maar nu vooral als frequente bezoeker en theater- en zangcursist.

Linda denkt na over wat voor haar belangrijk is in het leven. Zo maakt ze zich druk over het milieu en de maatschappij. Behalve voor die grote thema’s heeft ze ook aandacht voor zaken om haar heen. Voor mensen met wie ze leeft; vrienden, collega’s, maar ook voor toevallige voorbijgangers. Zowel grote als kleine onderwerpen weeft ze door haar columns.

Ze houdt van boeken. En van praten onder het genot van een blond biertje in de kroeg. Niet alles wat Linda te vertellen heeft, hoort echter thuis op de achterkant van een bierviltje. Daarom schrijft ze schuin.