Linda Schlief (1992)

Linda springt, rent, vliegt en zingt. Zo zong ze onder andere bij Nijmeegs popkoor Popolo en in de band Palmtrees on the Moon. Wat opvalt aan haar is dat ze geïnteresseerd is in en betrokken bij het leven in al haar verschillende vormen. Van muziek maken en mensen leren kennen, tot schrijven en nieuwe dingen uitproberen. Alsof dat niet genoeg is, is ze ook nog spontaan, creatief en nieuwsgierig.
Wist je dat ze in 2022 voor het eerst haar eigen cabaretvoorstelling “Nu ik er toch ben” in Utrecht speelde? Met eigen teksten en liedjes.

Verder is Linda ondernemend. Ze is de trotse eigenaar van haar tekstbureau: tekstbureaulindaschlief.nl. Je kunt bij Linda terecht voor inclusieve teksten, (web)redactie, training en advies over hoe je met je taalgebruik voor meer gelijkwaardigheid kan zorgen.

Linda denkt na over wat voor haar belangrijk is in het leven. Zo maakt ze zich druk over het milieu en de maatschappij. Behalve voor die grote thema’s heeft ze ook aandacht voor zaken om haar heen. Voor mensen met wie ze leeft; vrienden, collega’s, maar ook voor toevallige voorbijgangers. Zowel grote als kleine onderwerpen weeft ze door haar columns.

Ze houdt van lezen en luisteren en van praten onder het genot van een blond biertje in de kroeg. Niet alles wat Linda te vertellen heeft, hoort echter thuis op de achterkant van een bierviltje. Daarom schrijft ze schuin.