Tim Wachelder (1978)

Tim heeft wel wat weg van de sprookjesboom (je weet wel, die
uit de Efteling); op het eerste gezicht is hij misschien een beetje houterig, maar hij zit vol spannende verhalen. Door zijn studie geschiedenis is hij levenslang veroordeeld tot een onbedwingbare honger naar verhalen. Hoewel hij in elk gesprek wel een geschiedkundig feitje weet te noemen, blijft hij ook altijd op zoek naar nieuwe kennis. Een dag zonder de vraag “hoe zat dat eigenlijk?” is een dag niet geleefd.

Het zijn echter niet alleen feiten, wetenschap en geschiedenis die rondspoken in Tims hoofd. Hij is in staat je te verrassen met onverwacht duistere verhalen, bizarre sprookjes en creatieve observaties. Inspiratie vindt hij in het dagelijks leven: de trein, de straat, de sportschool, het nieuws. Ook films, muziek en boeken worden door hem zelden zonder gevolg verslonden; soms biedt iets inspiratie voor verder onderzoek (“hoe zat dat eigenlijk?”) en soms ontstaat er ineens een column of een verhaal.

Tim laat zich graag inspireren door fantasy-auteurs (in den beginne was er J.R.R. Tolkien, en hij wacht nog steeds met smart op het nieuwe boek van George R.R. Martin. Op nieuw werk van Stephen King hoeft hij gelukkig nooit lang te wachten), maar leest net zo lief korte verhalen of columns (bijvoorbeeld van A.L. Snijders).

Sinds 2014 werkt Tim bij de gemeente Nijmegen, waar hij als parttime ambtenaar de brug probeert te slaan tussen stoffige theorie en het alledaagse leven in de stad. Van webredacteur tot coördinator straatnaamgeving. Een nieuwe wijk met verse straatnaambordjes? Grote kans dat daar een onderzoek van Tim achter zit!
Wist je dat… Tim ook al zingend verhalen vertelt? Elke woensdagavond zingt hij de baspartij bij popkoor Popolo.

Tim heeft een selectie van 33 stukken die hij tussen juni 2018 en december 2021 schreef voor Schuinschrijvers gebundeld in een boekje: Verzamelde Blaadjes. Het is te koop via:

Of bestel Verzamelde Blaadjes direct hier: