Tim Wachelder (1978)

Tim heeft wel wat weg van de sprookjesboom (je weet wel, die
Tim Wachelderuit de Efteling); op het eerste gezicht is hij misschien een beetje houterig, maar hij zit vol spannende verhalen. Na zijn studie geschiedenis is hij levenslang veroordeeld tot een onbedwingbare honger naar verhalen. Hoewel hij in elk gesprek wel een geschiedkundig feitje weet te noemen, blijft hij ook altijd op zoek naar nieuwe kennis. Een dag zonder de vraag “hoe zat dat eigenlijk?” is een dag niet geleefd.

Als redactielid van www.historien.nl schrijft Tim artikelen over uiteenlopende historische onderwerpen. Hij weet steeds weer interessante invalshoeken, verdieping en onverwachte feiten naar boven te halen over bekende en minder bekende historische gebeurtenissen.

Het zijn echter niet alleen feiten, wetenschap en geschiedenis die rondspoken in Tims hoofd. Hij is in staat je te verrassen met onverwachts duistere verhalen, bizarre sprookjes en creatieve observaties. Inspiratie vindt hij in het dagelijks leven: de trein, de straat, de sportschool, het nieuws. Ook films, muziek en boeken worden door hem zelden zonder gevolg verslonden; soms biedt iets inspiratie voor verder onderzoek (hoe zat dat eigenlijk?) en soms ontstaat er ineens een column of een verhaal.

Sinds 2014 werkt Tim bij de gemeente Nijmegen, waar hij als parttime ambtenaar de brug probeert te slaan tussen stoffige theorie en het alledaagse leven in de stad. Van webredacteur tot coördinator straatnaamgeving. Een nieuwe wijk met verse straatnaambordjes? Grote kans dat daar een onderzoek van Tim achter zit!
Wist je dat… Tim ook al zingend verhalen vertelt? Elke woensdagavond zingt hij de baspartij bij popkoor Popolo.