Schuinschrijvers Tim, Linda, Carlijn

Een cursiefje is de voorloper van de column. Het beschrijft in prozavorm iets uit het dagelijkse leven, dat scherp en met humor verwoord wordt. De naam verwijst naar de cursieve letter waarin zulke stukjes van de jaren 40 tot 80 in kranten of weekbladen verschenen. Later werden de schuine letters overeind geholpen en in een kader geplaatst.

De vader van het cursiefje in het Nederlandse taalgebied is Simon Carmiggelt. Hij schreef ze onder andere onder het pseudoniem “Kronkel” in Het Parool, van 1946 tot 1983. (Bron: https://nl.wikipedia.org/wiki/Cursiefje)

Sinds 2018, geven wij, Tim Wachelder en Linda Schlief, het cursiefje een nieuw platform. Niet in een dag- of weekblad, maar op deze website zullen wij wekelijks stukjes publiceren die het alledaagse leven, de actualiteit of andere persoonlijke belevingen beschrijven. Met dank aan de oorspronkelijke verschijningsvorm met het cursieve lettertype noemen wij onszelf de schuinschrijvers. In 2022 sloot nieuwe schuinschrijver Carlijn Brouwer zich bij ons aan.